29. 2. 2020 - UKINITEV DEBETNIH ACTIVA MAESTRO KARTIC


Debetna kartica Mastercard, ki je bila s priporočeno pošiljko poslana na vaš naslov konec decembra 2019, bo nadomestila vašo obstoječo debetno kartico Activa Maestro.

Do 29.02.2020 boste lahko uporabljali obe kartici, Activa Maestro in novo debetno kartico Mastercard, po tem datumu pa le še debetno kartico Mastercard.

Vstop v spletno banko za fizične osebe s kartico in OTP čitalcem je že od 6. 1. 2020 možen le z novo debetno kartico Mastercard (več v spodnjem obvestilu).

V kolikor ste bili v času dostave kartice odsotni in kartice v roku 15 dni niste prevzeli na vaši pošti, se je kartica vrnila v matično poslovalnico banke, ki vodi vaš transakcijski račun in kjer lahko kartico tudi prevzamete.

Več o uporabi nove debetne kartice Mastercard si lahko ogledate na sberbank.si/debit-mastercard.

V spletno banko lahko sedaj vstopate z novo debetno kartico Mastercard


Spoštovani,

obveščamo vas, da je z dnem 6. 1. 2020 pri vstopanju v spletno banko za fizične osebe s kartico in OTP čitalcem vstop možen le z novo debetno kartico Mastercard. Vstop s staro kartico Activa Maestro ni več možen. Če nove debetne kartice Mastercard še nimate, jo lahko prevzamete v matični poslovalnici, ki vodi vaš transakcijski račun.

Poleg prijave s kartico in OTP čitalcem kartic lahko izbirate tudi med ostalimi načini dostopa, ki jih najdete na povezavi.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in vas lepo pozdravljamo!

Sberbank d.d.

Obvestilo o spremembi Splošnih pogojev poslovanja za uporabnike Digitalnih bančnih poti (DBP) za fizične osebe


S 14. 9. 2019 na ravni Evropske unije stopa v veljavo Delegirana uredba Komisije (EU) 2018/389, katere cilj je izboljšati zaščito potrošnikov ter zagotoviti večjo varnost pri elektronskih plačilih. Za doseganje skladnosti z zahtevanimi tehničnimi standardi in zagotavljanjem višje stopnje varnosti uporabnikov Digitalnih bančnih poti bodo s 16. 9. 2019 v veljavo stopili tudi spremenjeni Splošni pogoji poslovanja za uporabnike Digitalnih bančnih poti (DBP) za fizične osebe, ki se spreminjajo v delu, ki ureja tehnične standarde in posamezne prijavne oziroma potrditvene elemente.

O spremembah tehničnih standardov in posameznih prijavnih oziroma potrditvenih elementov znotraj spletne in mobilne banke, ki se navezujejo na spremembe v splošnih pogojih, vas je banka že obvestila, in sicer na spletni strani banke, v blog zapisu, prek e-poštnega obveščanja in obvestil na vstopni strani spletne banke, obvestil znotraj spletne banke in v Navodilih za uporabnike Digitalnih bančnih poti. Več o spremembah splošnih pogojev najdete na tej povezavi.

S spoštovanjem,

Sberbank banka

Ali imamo vašo aktualno telefonsko številko?


Skladno z Delegirano uredbo Komisije (EU) 2018/389 bomo 14. 9. 2019 pri prijavi v spletno banko s certifikatom in potrjevanju plačil uvedli varnostno nadgrajeni SMS žeton, s katerim boste še naprej lahko uspešno uporabljali spletno banko. SMS žeton smo nadgradili na način, ki je skladen z aktualnimi regulativnimi tehničnimi standardi oziroma zahtevo po dinamični in enolični povezavi med SMS žetonom in transakcijo (ali skupkom transakcij), ki jo uporabnik s takšnim SMS žetonom avtorizira.

V uporabniških nastavitvah spletne banke preverite, ali imate vpisano aktualno mobilno telefonsko številko in jo po potrebi popravite. Več o spremembah si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

V primeru težav pri prijavi v spletno banko eSberbank SI


Če imate težave pri prijavi v spletno banko, svetujemo, da preverite nastavitve vašega brskalnika in računalnika. V brskalniku morajo biti za spletno banko oziroma naslov https://e.sberbank.si omogočeni piškotki in odpiranje pojavnih ("pop-up") oken, spletna banka pa dodana med zaupanja vredna spletna mesta. Preverite tudi, da je vaš protivirusni program posodobljen, v spletnem ščitu protivirusnega programa (Web Shield) pa naslov spletne banke https://e.sberbank.si dodan med zaupanja vredna spletna mesta. 

Kako ustrezno nastaviti vaš brskalnik, si preberite na spodnjih povezavah:
Za uporabnike spletnega brskalnika Google Chrome
Za uporabnike spletnega brskalnika Internet Explorer
Za uporabnike spletnega brskalnika Mozilla Firefox

    Pozabljeno geslo

    Prijava kvalificiranega digitalnega potrdila

    Info
    Vpis SMS žetona