Skrajšan delovni čas Kontaktnega centra od 12. do 16. junija 2023


Spoštovani,

obveščamo vas, da bo Kontaktni center N Banke od 12. do 16. junija 2023 deloval po skrajšanem delovnem času, in sicer od 8.00 do 17.00 ure.

Hvala za razumevanje.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.


Obvestilo o višini jamstva za vloge po pripojitvi k NLB


S pripojitvijo N Banke k NLB d.d., bodo vse vloge posameznega vlagatelja, ki jih ima ta pri N Banki d.d. in NLB d.d., združene v skupno vlogo, ki lahko preseže znesek kritja zajamčene vloge skladno z Zakonom o sistemu jamstva za vloge. Zgornja meja zaščite vseh vlog posameznega vlagatelja pri N Banki in NLB d.d. bo po pripojitvi 100.000 EUR na vlagatelja, kar je skladno s Sistemom za jamstvo vlog in z Zakonom o sistemu jamstva za vloge. 

Vlagatelj, katerega skupna vloga zaradi združitve preseže znesek kritja zajamčene vloge (100.000 EUR) lahko, ne glede na pogodbena določila in brez dodatnih stroškov, zahteva od banke izplačilo upravičene vloge, vključno z vsemi obrestmi in drugimi koristmi do dneva izplačila vloge. Vlagatelj, čigar skupna vloga po združitvi bank presega znesek kritja zajamčene vloge, lahko to zahtevo za izplačilo uveljavlja v treh mesecih po prejemu tega obvestila. Šteje se, da je vlagatelj to obvestilo prejel peti dan po dnevu odpreme, ki je naveden na tem obvestilu.

N Banka d.d.

Pozor > prevare pri trgovanju s kriptovalutami > ne upoštevajte navodil goljufov!V zadnjem obdobju se ponovno pojavljajo prevare s kriptovalutami, predstavljamo vam dva primera zlorabe, da jih boste hitreje prepoznali in pravilno ukrepali.
 
Primer zlorabe 1
 
Uporabnik prejme elektronsko sporočilo in/ali klic, da je v preteklosti izvedel nakup kriptovalut, katerih sredstva (več 10.000 EUR) so sedaj zaradi nekega razloga zamrznjena na kripto trgovalnem računu. 
 
Za pridobitev teh sredstev mora uporabnik odpreti ali aktivirati nov kripto račun na katerega mora nakazati plačilo. Pri odpiranju računa kriptovalute zahtevajo osebne podatke in tudi podatke o plačilni kartici. Goljufi od uporabnika  zahtevajo, da na svoj mobilni telefon ali osebni računalnik namesti eno ali več aplikacij prek katerih pridobijo oddaljen nadzor nad vašim mobilnim telefonom ali osebnim računalnikom.
 
V naslednjem koraku goljufi vodijo uporabnika, da izvede denarni polog na novo aktiviran kripto račun (npr. nekaj 100 ali nekaj 1.000 EUR) iz elektronske ali mobilne banke.
 
Primer zlorabe 2
 
Goljufi od uporabnika zahtevajo potrditev registrirane plačilne kartice na kripto računu z izvedbo kartičnega plačila. Od njega zahtevajo še samo geslo za potrditev plačila. 
 
Rezultat je, da je plačilo nakazano na račun pod nadzorom goljufa, ki ga goljuf tudi takoj sprazni. S plačilno kartico pa je izveden nakup ali nakazilo denarja preko interneta. Te vrste plačil je težko izslediti in žrtve prevare največkrat ostanejo brez denarja na računu.   
 

Nasvet
Ne nasedajte takšnim in podobnim prevaram. Bodite pozorni in raziščite zadevo (npr. na internetu in drugih virih) preden izvedete kakršnokoli nakazilo. Ne nameščajte aplikacij, če zahtevek za namestitev prejmete od neznanca  po telefonu. Nikomur, nikoli ne posredujte gesel za potrditev plačila preko elektronske ali mobilne banke ali za kartična plačila. Prav tako po telefonu nikomur ne posredujete številke bančne plačilne kartice ali kartice z odloženim plačilom.

Za dodatna pojasnila smo vam na voljo vsak delovnik med 8:00 in 19:30 na brezplačni telefonski številki 080 22 65, lahko pa nam pišete na e-poštni naslov info@nbanka.si.
 
 
Sem žrtev prevare. Kaj storim?
 
Če še niste nakazali denarja, enostavno prekinite vso komunikacijo z goljufi. Ne odzivajte se na njihove klice. O goljufiji takoj obvestite tudi banko.
 
Če je prišlo do oškodovanja, goljufijo nemudoma prijavite na policiji in obvestite tudi banko. 

Če še niste nakazali denarja se lahko za dodatno preverjanje obrnete tudi na SI-CERT in pošljete prijavo in opis prevare.
 
 
 
N Banka d.d.

Integracija N Banke > Kakšne spremembe vas čakajo v jeseni


Le še nekaj mesecev nas loči do jeseni, predvidoma takrat se bo N Banka pripojila k NLB. Želimo si, da bi bil prehod za naše stranke čim bolj prijazen in učinkovit. Zato smo vam poslali pismo z zbranimi informacijami o prenosu vaših produktov v NLB, ki ga boste prejeli po elektronski ali klasični pošti.

Kaj za vas pomeni prenos poslovanja iz N Banke v NLB? 

- V NLB vam bodo odprli račun z novo številko IBAN in vam poslali novo debetno kartico. Pričakujete jo lahko v začetku julija. POZOR: nova kartica  in račun bosta aktivna šele po pripojitvi. 
- Na račun bo po pripojitvi preneseno obstoječe stanje, tudi redni oz. izredni limit, in sicer v enaki višini, kot ga boste imeli v času prenosa poslovanja.    
- Tudi vsi pooblaščenci, zakoniti zastopniki in skrbniki na računu bodo po pripojitvi enaki, kot jih boste imeli v času prenosa poslovanja. 
- UGODNOST

Kot izraz dobrodošlice boste: 
vaš novi NLB paket prvo leto uporabljali po polovični ceni ali
vaš novi NLB Osnovni račun prvih 6 mesecev uporabljali kar brezplačno. 
- V NLB vam bodo zagotovili uporabo nove digitalne banke NLB Klik oziroma v primeru poslovnih uporabnikov uporabo spletne in mobilne banke NLB Proklik in NLB Klikpr.
- V NLB vam bomo prenesli vaše kredite in depozite, pod nespremenjenimi pogoji.

Za celoten prenos vašega poslovanja bomo poskrbeli skupaj z NLB. Potrudili se bomo, da bo prehod enostaven, z njim pa ne boste imeli nobenih stroškov. 

Ves čas vam bomo na voljo za pomoč in dodatna pojasnila, in sicer na spletnih straneh www.nbanka.si in www.nlb.si, telefonski številki Kontaktnega centra N Banke 080 22 65 oz. +386 1 569 22 59 (za klice iz tujine) in elektronskem naslovu info@nbanka.si.

 

 

Najpoznejši datum plačila plačilnih nalogov je 31. avgust 2023


Spoštovani uporabniki spletne in mobilne banke,

obveščamo vas, da smo zaradi integracije N Banke v NLB d.d., ki je predvidena s septembrom, v spletni in mobilni banki omejili vnos nalogov z datumom plačila najpozneje 31. 8. 2023.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Pripojitev N Banke k NLB


Obveščamo vas, da je pripojitev N Banke d.d. k NLB d.d. predvidena v začetku septembra 2023.

Vabimo vas, da si informacije o obdelavi osebnih podatkov strank N Banke v postopku pripojitve k NLB preberete TUKAJ.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Mesečni izpiski prometa na računih po novem na voljo tudi v Mobilni N Banki


Obveščamo vas, da so v Mobilni N Banki (za fizične in za pravne osebe) po novem na voljo prenosi mesečnih izpiskov prometa na transakcijskih računih v PDF obliki. Uporabniki naprav z operacijskim sistemom Android te izpiske najdete v Moja banka > klik na želeni transakcijski račun > zavihek Podrobnosti > klik na ikonico izpiska v desnem zgornjem kotu in nato iz seznama izberete želeni izpisek. Uporabniki iOS naprav pa izpiske najdete v Moja banka > klik na želeni transakcijski račun > ikonica s tremi pikicami desno zgoraj in nato iz sezname izberete želeni izpisek.

Če Mobilne N Banke še nimate, lahko vklop mobilne banke za fizične osebe opravite na daljavo na spletni povezavi www.nbanka.si/mobilna-banka in naročilo potrdite z bančno kartico in enkratno kodo z OTP čitalca kartic, lahko pa vklop mobilne banke (tako za fizične kot tudi za pravne osebe) uredite tudi v najbližji poslovalnici N Banke. Ažuren seznam poslovalnic je na voljo na spletnem naslovu www.nbanka.si/poslovalnice.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

 

Ukinitev valute - hrvaška kuna (HRK)


Obveščamo vas, da bo Hrvaška s 1. januarjem 2023 vstopila v evro območje in kot uradno valuto s tem dnem uvedla evro. Stanja v kunah na vaših transakcijskih računih (TRR) bo banka samodejno konvertirala v evre na dan 31.12.2022 po fiksnem tečaju 7,53450 HRK za 1 EUR in stanje pripisala obstoječemu stanju v evrih. Do konca meseca marca 2023 pa boste lahko bankovce HRK zamenjali v EUR valuto tudi na blagajnah banke.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

POZOR - Pojav novih lažnih sporočil (phishing) v imenu NLB d. d.


Spoštovani,

obveščamo vas, da so se pojavila lažna sporočila v imenu NLB d. d., ki jih goljufi pošiljajo tudi strankam N Banke, z njimi pa pozivajo k potrditvi ali vnosu prijavnih podatkov na lažnih (phishing) NLB d. d. straneh (primer na povezavi spodaj).

Tipična prevara phishing se prične s sporočilom, ki naj bi ga poslala banka ali ponudnik neke spletne storitve. Obvestijo vas, da se morate zaradi preverjanja podatkov ali dodatnih ugodnosti prijaviti in znova vnesti svoje podatke. V sporočilu se nahaja tudi povezava, na katero naj bi kliknili, vendar ta vodi na lažno spletno stran, ki je zelo podobna, morda skoraj identična strani legitimnega ponudnika.

Več informacij preberite tukaj.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Z oktobrom nekaj enot N Banke strankam odpira vrata v poslovalnicah NLB


Spoštovani,

obveščamo vas, da bomo 3. oktobra 2022 poslovanje nekaterih enot N Banke preselili v poslovalnice NLB, in sicer:

- v Tepanjah v poslovalnico NLB Slovenske Konjice, Celjska cesta 2,

- v Kranju v poslovalnico NLB Kranj, Koroška cesta 21,

- v Kopru v poslovalnico NLB Koper, Cesta Zore Perello - Godina 7,

- v Šentjerneju v poslovalnico NLB Šentjernej, Trg Gorjanskega bataljona 2,

- v Ljubljani na Miklošičevi v poslovalnico NLB Tavčarjeva, Tavčarjeva ulica 7,

- v Ljubljani na Viču v poslovalnico NLB Vič, Cesta na Brdo 9,

- v Ljubljani v Šiški v poslovalnico NLB Šiška, Celovška cesta89.

V naštetih poslovalnicah NLB bo delovni prostor N Banke d. d. ustrezno označen in bo namenjen izključno poslovanju strank N Banke.

Poslovanje podružnice v Šentjurju bomo preselili v podružnico N Banke Celje, Prešernova ulica 27. Preostale enote N Banke, in sicer Dunajska in Dvorni trg v Ljubljani ter podružnici v  Mariboru in Celju, pa ostanejo na istih lokacijah in bodo poslovale kot doslej.

Več informacij preberite tukaj.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

POZOR - Pojavila so se sporočila v imenu N Banke s povezavami do lažnih (phishing) Rekono spletnih mest


Spoštovani,

obveščamo vas, da so se pojavila nova lažna sporočila v imenu N Banke s povezavami do lažnih (phishing) Rekono spletnih mest, namen katerih je, da goljufi od vas pridobijo dostopne podatke do vašega Rekono računa. Vaše Rekono dostopne podatke lahko nato uporabijo za vstop v spletno ali mobilno banko in vas s tem znatno oškodujejo.

Vaših dostopnih podatkov (e-poštnega naslova, vstopnega gesla Rekono, enkratnega SMS gesla, PUK kode) NIKOLI ne vpisujte v takšna lažna spletna mesta.

Več informacij preberite tukaj.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Podaljšanje intervala ponovne prijave z Rekono v Mobilno N Banko iz 30 na 90 dni


Spoštovani,

zaradi varnostnih razlogov vas Mobilna N Banka vsakih 30 dni pozove, da vstop potrdite s ponovno prijavo v vaš račun Rekono.

Obveščamo vas, da smo ta interval sedaj podaljšali s 30 dni na 90 dni. Podaljšani interval bo začel veljati po vaši naslednji prijavi v mobilno banko z računom Rekono.

Primer: Mobilna banka vas pozove, da se ponovno prijavite z vašim računom Rekono, ker je od zadnje prijave z Rekonom preteklo 30 dni. Po uspešni prijavi je interval podaljšan. V mobilno banko se boste sedaj z Rekono računom naslednjič prijavili šele čez 90 dni.

Da pri ponovni prijavi po 90 dneh ne bi imeli težav, vam priporočamo, da si dobro zapomnite podatke, s katerimi dostopate do vašega računa Rekono. To so:

 • - e-poštni naslov,
 • - geslo in
 • - PUK koda.

Več informacij najdete na povezavi.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Varne počitnice z elektronsko in mobilno banko


Lažni klici, SMS ali lažna elektronska sporočila lahko hitro pokvarijo dopust. Poznavanje varne rabe elektronske in mobilne banke je ključnega pomena.

Prijavni podatki (uporabniško ime, geslo, SMS žeton?) elektronske in mobilne banke ter računa elektronske identitete Rekono, so vaši zaupni podatki, ki jih ne smete posredovati NIKOMUR. Banka, Rekono ali na primer tehnična pomoč od vas NE BODO NIKOLI zahtevali, da posredujete svoje geslo, uporabniško ime, enkratna gesla ali druge prijavne instrumente. Če prejmete klic, SMS ali elektronsko sporočilo, kjer oseba zahteva omenjene podatke od vas, gre za POSKUS ZLORABE vašega računa.

POZOR! Prevare lahko potekajo v slovenščini oziroma prihajajo s slovenskih telefonskih številk.

Več informacij najdete na povezavi.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Sprememba delovnega časa podružnic N Banke


Obveščamo vas, da bodo naše podružnice z dnem 20. 6. 2022 prešle na nov delovni čas, s katerim povečujemo dnevno dostopnost za 30 minut. Podružnice bodo poslovale po naslednjem delovnem času:

 • - ponedeljek, torek in četrtek: od 8. do 13. ure in od 14. do 16. ure,
 • - sreda: od 10. do 13. ure in od 14. do 18. ure,
 • - petek: od 8. do 15. ure.

Seznam podružnic in bankomatov ter več informacij najdete na www.nbanka.si/podruznice.

Vabljeni na obisk,
N Banka d.d.

Od 9. junija 2022 brezplačni dvigi gotovine z debetnimi karticami N Banke na vseh bankomatih NLB Skupine


Vsem imetnikom debetnih kartic Mastercard N Banke bomo omogočili brezplačen dvig gotovine na skoraj 1.500 bankomatih NLB Skupine, ki je prisotna v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni gori, Severni Makedoniji in na Kosovu.

Brezplačna storitev dviga gotovine na vseh bankomatih NLB Skupine bo na voljo od 9. junija 2022, za imetnike debetnih kartic fizičnih in pravnih oseb.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Od 31. maja 2022 je ob vstopu v Spletno N Banko povezava Rekono računa obvezna


Spoštovani,

če vašega Rekono računa še niste povezali s spletno banko (oz. drugo digitalno bančno potjo - tj. mobilno banko), je ob vstopu v spletno banko od torka, 31. maja 2022, ureditev povezave z Rekono računom obvezna. Postopka povezovanja Rekono računa ni več možno preskočiti, zato uporaba spletne banke, ne da bi povezali vaš Rekono račun z banko, po novem ni možna.

V Mobilni N Banki je povezava Rekono računa, tako kot že do sedaj, obvezna. 

Navodila za povezavo Rekono računa (po korakih in s slikami) si oglejte na www.nbanka.si/rekono.

V primeru, da potrebujete pomoč pri povezovanju, smo vam na voljo na brezplačni številki 080 22 65 od ponedeljka do petka med 8:00 in 19:30 uro in vam bodo naši svetovalci z veseljem pomagali.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Od 3. maja so vaši spletni nakupi še bolj varni


Od 3. maja dalje spletnih nakupov znotraj EEA regije (države EU ter Norveška, Islandija in Lihtenštajn) nič več ne morete potrjevati z SMS sporočili. Spletni trgovci tega območja so namreč zavezani k doslednemu preverjanju spletnih plačih z dvostopenjsko avtentikacijo uporabnika.

Imetniki debetnih in posojilnih kartic Mastercard N Banke spletne nakupe še vedno potrjujete z brezplačnim mŽetonom v Mobilni N Banki ali s čitalcem kartic, ne pa z rešitvijo Rekono OnePass ali Rekono SMS OTP. Slednji sta namenjeni samo za prijavo v digitalne bančne kanale.

Najbolj enostavna rešitev je mŽeton, saj spletno plačilo potrdite kar s potisnim sporočilom, ki ga prejmete na vaš pametni telefon.

Preberite več v novici na povezavi.

Lep pozdrav in uspešno spletno nakupovanje,
N Banka d.d.

POZOR - Ne nasedajte lažnim klicem in sporočilom glede prehoda na Rekono


Spoštovani,

prosimo vas, da ste zelo pozorni. V zadnjem času smo zaznali povečano število lažnih klicev in sporočil v povezavi s prehodom na Rekono. S temi lažnimi klici in sporočili vas lahko goljufi znatno oškodujejo.

Od vas v telefonskih klicih ali sporočilih nikoli ne bomo zahtevali, da nam posredujete kakršna koli prijavna gesla, uporabniška imena ali SMS žetone.

Nikoli in nikomur ne posredujte svojih gesel in podatkov za prijavo v elektronsko identiteto Rekono ali v spletno ter mobilno banko. Prav tako nikomur ne posredujte enkratnih kod SMS žetonov, z aplikacijo Rekono OnePass pa za nikogar drugega ne potrjujte prijav ali transakcij.

Preberite več v novici na povezavi.

Uredite prehod na Rekono za nemoten dostop do spletne in mobilne banke - samo še omejen čas, do 27. maja 2022

Ste v spletni in mobilni banki že uredili prehod na prijavo z Rekono? Ne odlašajte, saj je prehod na nov način prijave na voljo samo še do 27. maja 2022.

V primeru, da ne uredite dostopov v prehodnem obdobju, do spletne in mobilne banke ne boste mogli več dostopati. Za ponoven dostop boste morali obiskati najbližjo poslovalnico.

Navodila po korakih (s slikami) si oglejte na www.nbanka.si/rekono.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Obvestilo uporabnikom spletne in mobilne banke o prehodu na Rekono


Spoštovani,

želimo vas opomniti, da smo 25.4.2022, po 13. uri na digitalnih bančnih poteh pričeli s prehodom na Rekono.

Po vklopu prehoda boste ob prijavi v mobilno banko oz. po prijavi v spletno banko pozvani, da povežete vaš Rekono račun (izvedete prijavo z Rekono računom).

Če Rekono računa še niste ustvarili, ga boste ustvarili v postopku povezovanja. Za kar boste potrebovali vaše osebne podatke, vključno z davčno številko.

Navodila za povezovanje Rekono računa z mobilno ali spletno banko so dostopna na naslovu www.nbanka.si/rekono.

Ob prehodu vas želimo ponovno opozoriti, da bodite pozorni na morebitna lažna sporočila ali klice, na katere ne odgovarjajte. Prav tako nikakor, ne na lažnih spletnih naslovih, ne po telefonu, ne vpisujte ali posredujte nobenih aktivacijskih ali osebnih podatkov.

Banka vam v zvezi s prehodom na Rekono ne bo pošiljala nobenih spletnih povezav ali aktivacijskih podatkov. Prehod boste v celoti opravili sami prek obstoječih digitalnih poti, ki jih že poznate - vaše spletne in/ali mobilne banke. Če si aplikacije Mobilna N Banka še niste posodobili, to storite čim prej.

V primeru vprašanj smo vam na voljo na 080 22 65 oz. info@nbanka.si.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

POZOR - Bodite pozorni na prejem sumljivih SMS in e-poštnih sporočil


Spoštovani,

še vedno opažamo porast primerov lažnih SMS in e-poštnih sporočil z nazivom banke.

Pošiljatelji v zlonamernem elektronskem ali SMS sporočilu navadno zahtevajo prenos datoteke, klik na povezavo, vnos različnih podatkov (uporabniško ime, geslo, itd.) ali zgolj odgovor na pošto. Sporočila lahko prepoznate po slovničnih napakah ali napačnih povezavah.

Banka od vas ne bo nikoli zahtevala registracije, aktivacije mobilne ali spletne banke ter morebitnega ažuriranja osebnih kontaktnih podatkov preko nenapovedanih povezav v SMS ali e-poštnih sporočilih, kjer bi zahtevala vnos obstoječih prijavnih instrumentov (npr. vstopnega uporabniškega imena, gesla, SMS žetona ali kartičnega OTP gesla za mobilno ali spletno banko).

Prosimo vas, da ste na taka lažna sporočila pozorni in da ne klikate na povezave v njih ali prenašate datoteke. Sporočilo izbrišite. V primeru dvoma ali gre za lažno sporočilo, preverite obvestila na spletni strani banke (zavihek "NOVICE") ali pa v vaši mobilni / spletni banki. Pokličete nas lahko tudi na telefonsko številko: 080 22 65 (od ponedeljka do petka: 8.00 - 19.30).

N Banka d. d.

Obvestilo uporabnikom spletne in mobilne banke o prehodu na Rekono


Spoštovani,

kot uporabnika ene od digitalnih bančnih poti pri N Banki (prej Sberbank banka), vas obveščamo, da v ponedeljek, 25.4.2022 (v popoldanskih urah) prehajamo na uporabo e-identitete Rekono (Rekono računa) za avtentikacijo v spletni in mobilni banki.

Rekono je kvalificirani ponudnik storitev zaupanja. E-identiteto Rekono so v poslovanje vpeljale tudi druge slovenske banke.

V spletni in mobilni banki ter drugih digitalnih poteh bodo odslej za prijavo, registracijo in potrjevanje plačil v uporabi sodobni in varni avtentikacijski načini Rekono, ki vam prinašajo tudi druge prednosti.

Za uspešno uporabo Rekono računa v spletni in mobilni banki, boste morali najprej izvesti povezavo med vašim Rekono računom in spletno ali mobilno banko.

Preberite več na povezavi.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Izvajanje plačilnega prometa v USD, AUD, CAD in RUB


Spoštovani,

zaznali smo težave pri izvajanju plačilnega prometa v naslednjih valutah: ameriški dolar (USD), avstralski dolar (AUD), kanadski dolar (CAD) in ruski rubelj (RUB).

Zato je izvajanje plačilnega prometa v omenjenih valutah omejeno.

O ponovni vzpostavitvi polnega delovanja plačilnega prometa v omenjenih valutah vas bomo pravočasno obvestili.

Za nevšečnosti se vam opravičujemo.

N Banka d. d.

POZOR - goljufija pri plačilih faktur pravnih oseb


Spoštovani,

opozarjamo vas na tip tako imenovane "BEC" (Business Email Compromise) goljufije, ki se pojavlja v povezavi s plačili faktur, ki jih pravna oseba izda drugi pravni osebi. Za to vrsto goljufije je značilno, da storilci prestrežejo elektronsko korespondenco poslovnih subjektov in v sklopu obstoječega ali novega poslovnega razmerja predrugačijo fakturo na način, da spremenijo številko bančnega računa. S tem zavedejo poslovne subjekte, da nakažejo sredstva na račune goljufov, misleč, da so plačilo izvedli svojemu poslovnemu partnerju. Običajno oškodovani poslovni subjekti ugotovijo, da so bili ogoljufani, šele ko plačano blago ni dostavljeno, ali pa jih glede neplačanega računa opozori poslovni partner. V kolikor je od nakazila poteklo več dni ali celo več tednov, se izredno znižajo možnosti za sledenje denarju in povrnitev nastale škode.

Preberite več na povezavi.

Obvestilo o spremembi splošnih pogojev mobilne aplikacije Flik Pay za potrošnike


Obveščamo vas, da bo banka s 25. aprilom 2022 spremenila splošne pogoje mobilne aplikacije Flik Pay za potrošnike ? Splošni pogoji uporabe mobilne aplikacije Flik Pay za potrošnike.

Ti splošni pogoji so spremenjeni v točkah, ki se nanašajo na uporabo Rekono storitve za izvedbo registracije oziroma prijave v aplikacijo Flik Pay.

Spremenjeni splošni pogoji in splošni pogoji, veljavni do datuma uveljavitve spremenjenih, so na razpolago na spletni strani www.nbanka.si/spp.

V vseh bančnih poslovalnicah pa bodo na voljo od 25. aprila 2022 dalje.

N Banka d.d.

POZOR - Obvestilo o lažnih elektronskih in SMS sporočilih


Spoštovani,

zaznali smo primere lažnih elektronskih in SMS sporočil, pri katerih so kot pošiljatelji navedene slovenske banke ali zaposleni v slovenskih bankah, vendar sporočilo ni bilo poslano s strani banke.

Če ste slučajno prejeli katero od teh sporočil, vam svetujemo, da ste pri rokovanju zelo previdni, saj lahko sporočila vsebujejo priponke s škodljivo vsebino (virus).

Oglejte si primer lažnega sporočila in preberite več v novici na povezavi.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Obvestilo o spremembi splošnih pogojev za potrošnike za Digitalne bančne poti


Obveščamo vas, da bo banka z 11. aprilom 2022 spremenila splošne pogoje za potrošnike za Digitalne bančne poti ? Splošni pogoji poslovanja za uporabnike digitalnih bančnih poti za fizične osebe.

Spremenjeni splošni pogoji in splošni pogoji, veljavni do datuma uveljavitve spremenjenih, so na razpolago na spletni strani www.nbanka.si/spp.

V vseh bančnih poslovalnicah pa bodo na voljo od 11. aprila 2022 dalje.

N Banka d.d.

POZOR - Spletna "CEO prevara"


Ponovno opažamo porast spletne "CEO prevare" (Direktorska goljufija), s katero lahko vaše podjetje znatno oškodujejo.

Preberite, kako prevara poteka ter kako se zaščititi.

V času, ko veliko zaposlenih dela od doma, ne pozabite na varnost. Pripravili smo 5 nasvetov za varno delo od doma, ki jih lahko posredujete tudi sodelavcem in prijateljem.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

POZOR - prevare pri trgovanju s kriptovalutami


Spoštovani,

želimo vas obvestiti, da je bil ponovno zaznan porast spletnih prevar v povezavi s kriptovalutami.

Več o prevari preberite v novici na povezavi.

Tako kot vedno tudi v tem primeru velja, da bodite izredno previdni, komu zaupate svoje podatke.

Ne zaupajte osebam, ki se izdajajo za posrednike pri trgovanju s kriptovalutami in nikoli ne delite osebnih podatkov, uporabniških dostopov ter dostopov do naprav s tretjimi osebami.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

POZOR - V Sloveniji ponoven porast spletnih prevar z lažnimi obvestili dostavnih služb


Spoštovani,

v Sloveniji je bil ponovno zaznan porast prevare z lažnimi obvestili dostavnih služb. Goljufi želijo s to prevaro pridobiti vaše osebne podatke ter podatke vaše plačilne kartice.

Preberite, kako prevara poteka, ter na kaj morate biti pozorni: Lažna sporočila Pošte Slovenije in Spletna prevara DHL.

Pozivamo vas k premišljeni uporabi in posredovanju kartičnih podatkov ter enkratnih gesel, obenem pa pozorno preverjajte zneske transakcij v prejetih varnostnih sporočilih.

Več priporočil za varno spletno poslovanje najdete na povezavi nbanka.si/varno-spletno-poslovanje.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

 

POZOR - goljufije z investicijskimi vlaganji


Spoštovani,

policija je objavila sporočilo za javnost, v katerem opozarja na porast oškodovanja državljanov Slovenije, ki še vedno nasedajo lažnim spletnim platformam z obljubami visokih donosov iz naslova investicijskih vlaganj.

Do konca avgusta je bilo obravnavanih že 115 zadev s skupnim oškodovanjem v višini več kot pet milijonov evrov.

Preberite več v novici na povezavi.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Obvestilo o prevari - Lažni klici Microsoftove tehnične pomoči


Ponovno je bil zaznan porast spletne prevare, s katero želijo goljufi pridobiti dostop do vašega računalnika.

Goljufi z različnih telefonskih številk kličejo uporabnike in se predstavljajo za Microsoftovo tehnično pomoč.

Pod pretvezo, da je računalnik ogrožen, želijo uporabnike prepričati, da jim omogočijo oddaljen dostop, s čimer dobijo goljufi popoln nadzor nad računalnikom.

V novici na povezavi preberite več o prevari ter kako se zaščititi.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Obvestilo za uporabnike banke Revolut


Spoštovani,

obveščamo vas, da je izvrševanje plačil na transakcijske račune, odprte pri banki Revolut, moteno. To posledično pomeni, da se lahko že izvršena plačila v nekaj dneh vrnejo na vaš transakcijski račun, odprt pri N Banki d.d. 

Stranke lahko nemoteno polnite svoj Revolut račun z vašo kartico Ide@l Mastercard ali debetno kartico Mastercard.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

Obvestilo - Nakazila na poslovne račune, ki so bili odprti pri Abanki


Spoštovani,

poslovni računi, ki so bili odprti pri Abanki in se začnejo z IBAN številko SI56 0510, so bili zaradi združitve Nove KBM z Abanko s 1. 4. 2021 zaprti.

Obveščamo vas, da bodo vsa nakazila na račune, ki so bili odprti pri Abanki (SI56 0510 ....), na izbrani datum valute zavrnjena.

Nove številke transakcijskih računov za pravne osebe pridobite pri prejemnikih plačil.

Plačilo lahko predčasno izbrišete iz čakalne vrste in ga vnesete z novimi podatki.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.

V primeru težav pri prijavi v spletno N Banko


Če imate težave pri prijavi v spletno banko, svetujemo, da preverite nastavitve vašega brskalnika in računalnika. V brskalniku morajo biti za spletno banko oziroma naslov https://e.sberbank.si omogočeni piškotki in odpiranje pojavnih ("pop-up") oken, spletna banka pa dodana med zaupanja vredna spletna mesta. Preverite tudi, da je vaš protivirusni program posodobljen, v spletnem ščitu protivirusnega programa (Web Shield) pa naslov spletne banke https://e.sberbank.si dodan med zaupanja vredna spletna mesta. 

Kako ustrezno nastaviti vaš brskalnik, si preberite na spodnjih povezavah:
Za uporabnike spletnega brskalnika Google Chrome
Za uporabnike spletnega brskalnika Internet Explorer
Za uporabnike spletnega brskalnika Mozilla Firefox

  Pozabljeno geslo

  Prijava kvalificiranega digitalnega potrdila

  Info
  Vpis SMS žetona