Obvestilo za uporabnike spletne banke Revolut


Spoštovani,

obveščamo vas, da smo zaznali težave pri pošiljanju in prejemanju nakazil na/iz spletne banke Revolut.

Zadevo že urejamo in si prizadevamo, da bodo nakazila v najkrajšem času ponovno delovala nemoteno.

Za nevšečnosti se opravičujemo.

S spoštovanjem,
Sberbank banka d.d.


Obvestilo o spremembi Tarife nadomestil za storitve Sberbank banke d.d. za pravne osebe, od 22. 2. 2021 in od 1. 3. 2021


Obveščamo vas o spremembi Tarife nadomestil za storitve Sberbank banke d.d. za pravne osebe, v rubriki I. PODROČJE PLAČILNEGA PROMETA ZA DOMAČE IN TUJE PRAVNE OSEBE (Transakcijski račun in Sberbank e-obrestni račun), od 22. 2. 2021 in od 1. 3. 2021.

Več informacij lahko preberete na tej povezavi.

S spoštovanjem,
Sberbank banka

POZOR - Spletna prevara: lažna sporočila Pošte Slovenije


Zaznan je bil porast spletne prevare, s katero želijo goljufi z lažnimi obvestili Pošte Slovenije pridobiti vaše osebne podatke ter podatke vaše plačilne kartice.

Preberite več o spletni prevari ter na kaj morate biti pozorni: Lažna sporočila Pošte Slovenije.

Več priporočil za varno spletno poslovanje najdete na povezavi sberbank.si/varno-spletno-poslovanje

S spoštovanjem,
Sberbank banka

POMEMBNO OBVESTILO: Vstop v spletno banko Poslovna eSberbank SI z novo poslovno debetno kartico Mastercard in OTP čitalcem


Spoštovani uporabniki spletne banke Poslovna eSberbank SI,

obveščamo vas, da smo s 7. 7. 2020 začeli z zamenjavo poslovnih kartic Activa Maestro z debetno kartico Mastercard. 

Vstop v spletno banko Poslovna eSberbankSI z novo poslovno debetno kartico Mastercard in OTP čitalcem bo možen od 3. 8. 2020. Do takrat bo vstop v spletno banko možen le s staro poslovno kartico Activa Maestro, zato jo ob prejemu nove kartice ne uničite.

Od 3. 8. 2020 vstop v spletno banko s staro poslovno kartico Activa Maestro ne bo možen. Priporočamo vam, da si za prijavo in vstop v spletno banko Poslovna eSberbank SI, v kolikor to še nimate urejeno, uredite tudi dodaten vstop z uporabniškim imenom, vstopnim geslom in SMS žetonom.

Vstopno geslo za ta način prijave si v spletni banki Poslovna eSberbank SI določite ali spremenite v rubriki "Profil > Osebne nastavitve", kjer lahko spremenite tudi vaše uporabniško ime za vstop. Obisk in kontakt z banko ni potreben, saj si ta način prijave v celoti aktivirate sami.

Več informacij lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in vas lepo pozdravljamo!

Sberbank banka

POZOR - Spletna »CEO prevara«


Ponovno opažamo porast spletne "CEO prevare" (Direktorska goljufija), s katero lahko vaše podjetje znatno oškodujejo.

Preberite, kako prevara poteka ter kako se zaščititi.

V času, ko veliko zaposlenih dela od doma, ne pozabite na varnost. Pripravili smo 5 nasvetov za varno delo od doma, ki jih lahko posredujete tudi sodelavcem in prijateljem.

S spoštovanjem,
Sberbank banka

Preventivni ukrepi zaradi koronavirusa


Dnevno prihaja do okužb s koronavirusom tudi v Republiki Sloveniji. Ker želimo tudi mi pomagati pri preprečevanju širjenja okužb, smo sprejeli naslednje ukrepe:

- komitente in obiskovalce banke naprošamo, da uporabljajo sodobne elektronske poti za opravljanje bančnih storitev,

- komitenti banke lahko nemoteno uporabljajo spletno oziroma mobilno banko. Poleg tega svetujemo uporabo plačilnih in kreditnih kartic ter bankomatov,

- v primeru dvigov gotovine višjih vrednosti se seveda lahko obrnete na katero koli poslovalnico, ki bo vašo željo po dvigu, skladno s splošnimi pogoji za opravljanje plačilnih storitev preko transakcijskega računa za potrošnike, tudi uresničila,

- če želite opraviti katerokoli drugo storitev v prostorih banke, vas prosimo, da se na obisk predhodno najavite na brezplačni telefonski številki 080 22 65 ali prek elektronske pošte info@sberbank.si.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Sberbank banka d.d.

NOVO - Možnost sklenitve e-depozita za pravne osebe v spletni banki Poslovna eSberbank SI


Spoštovani uporabniki spletne banke Poslovna eSberbank SI,

od zdaj lahko uporabniki, ki imate ustrezno pooblastilo, v spletni banki za pravne osebe sklenete e-depozite (nahajajo se v naročilih) z najkrajšo ročnostjo treh mesecev in najdaljšo sedmih let. Minimalni znesek e-depozita je 500 EUR, maksimalni pa 500.000 EUR. Ob sklenitvi se e-depozitna pogodba elektronsko podpiše in avtomatsko ustvari. Do sklenjene pogodbe o e-depozitih lahko dostopate le v spletni banki.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in vas lepo pozdravljamo!

Sberbank d.d.

Delo s paketi plačil in e-računov v Poslovna eSberbank SI


Paketi plačilnih nalogov: Za delo z novo spletno banko morajo paketi nalogov (množični in paketi posameznih nalogov) ustrezati trenutno veljavnemu standardu v Sloveniji: ISO XML pain.001.001.03.

Priročnik s primeri za uporabo ISO 20022 XML standarda (spletna stran ZBS)
Primer za pomoč pri pripravi paketa - XML s komentarji

Paketi e-računov: V novi spletni banki je omogočen uvoz paketov e-računov in vnos posameznega e-računa. Omogočen je vnos digitalno že podpisanih e-računov in tudi nepodpisanih e-računov. Vsak nepodpisan e-račun (uvožen ali ročno vnesen) je potrebno digitalno podpisati v spletni banki s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Za izvedbo digitalnega podpisa je obvezna prijava s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Pri drugih prijavnih načinih podpisovanje e-računov ni možno. E-računi in paketi morajo ustrezati trenutno veljavnemu standardu v Sloveniji: eSlog 1.6.1. Več o standardu si preberite na spletni strani ZBS v Priročniku za uporabnike Sistema e-račun (junij 2017). Preberite tudi: Upoštevanje standardov za izmenjavo e-računov v medbančnem sistemu E-račun (sporočilo za javnost).

Imate težave pri aktivaciji nove spletne banke?


V redkih primerih, ko spletna banka ob kliku na novo aktivacijsko povezavo stran sporoči, da aktivacija ni bila uspešna, enostavno osvežite stran in aktivacijski postopek se bo uspešno nadaljeval.

V primeru, da aktivacije niste izpeljali do konca, lahko prejeto aktivacijsko povezavo ponovno izkoristite. Aktivacija se smatra za uspešno, ko je novo vstopno geslo uspešno določeno. 

V primeru, da bi potrebovali novo aktivacijsko povezavo (pozabljeno vstopno geslo) jo lahko pridobite samostojno prek prijave s kvalificiranim digitalnim potrdilom, za kar mora biti to potrdilo prijavljeno v novi spletni banki. V tem primeru lahko pri prijavi s kvalificiranim digitalnim potrdilom pod poljem za vpis gesla kliknete na povezavo "Pozabljeno geslo" in na vaš e-poštni naslov boste prejeli novo aktivacijsko povezavo.

Aktivacijsko povezavo za spletno banko za pravne osebe lahko pridobite brezplačno tudi s klicem v Kontaktni center, kjer vam bo agent poslal novo aktivacijsko povezavo.

Vse o novi spletni banki ter navodilih za aktivacijo in prijavo si lahko preberete na predstavitvenih straneh nove spletne banke

    Pozabljeno geslo

    Prijava kvalificiranega digitalnega potrdila

    Info
    Vpis SMS žetona