POMEMBNO: Nedelovanje medbančnih plačil v petek, 10. 4. 2020 in v ponedeljek, 13. 4. 2020


Na veliki petek, 10. aprila 2020 in na velikonočni ponedeljek, 13. aprila, evropski plačilni sistem TARGET2 ne bo posloval, posledično ne bodo poslovali tudi domači plačilni sistemi, ki so vezani na poravnavo v sistemu TARGET2.

Na navedena dneva ne bomo izvajali medbančnih domačih, čezmejnih in mednarodnih plačil v evrih, ampak jih bomo le sprejemali. Izvršena bodo naslednji delovni dan, v torek, 14. 4. 2020.

Omejitev velja tudi za direktne obremenitve SEPA (SDD). Nalogi za direktne obremenitve SEPA za datum valute 10. 4. 2020 bodo poravnani šele v torek, 14. 4. 2020, kar pomeni, da bodo šele s tem datumom obremenjeni računi plačnikov in odobren račun prejemnikov plačil.

V petek, 10. aprila in v ponedeljek, 13. aprila, bodo obdelana le interna nakazila, torej tisti nalogi, pri katerih imata oba, nalogodajalec in prejemnik, odprt račun pri Sberbank d.d.

2.4.2020 - Združenje bank Slovenije: Izvajanje plačil med velikonočnimi prazniki

S spoštovanjem,

Sberbank banka

POZOR - Spletna »CEO prevara«


Ponovno opažamo porast spletne ?CEO prevare? (Direktorska goljufija), s katero lahko vaše podjetje znatno oškodujejo.

Preberite, kako prevara poteka ter kako se zaščititi.

V času, ko veliko zaposlenih dela od doma, ne pozabite na varnost. Pripravili smo 5 nasvetov za varno delo od doma, ki jih lahko posredujete tudi sodelavcem in prijateljem.

S spoštovanjem,

Sberbank banka

Skrajšani delovni čas poslovalnic


Obveščamo vas, da zaradi prilagoditve trenutnim razmeram za vse naše poslovalnice velja skrajšani delovni čas in sicer:

od 8:30 do 13:00.

Enak delovni čas velja tudi za Center za financiranje mikro podjetništva.

Preberite več na povezavi.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,

Sberbank banka d.d.

Preventivni ukrepi zaradi koronavirusa


Dnevno prihaja do okužb s koronavirusom tudi v Republiki Sloveniji. Ker želimo tudi mi pomagati pri preprečevanju širjenja okužb, smo sprejeli naslednje ukrepe:

- komitente in obiskovalce banke naprošamo, da uporabljajo sodobne elektronske poti za opravljanje bančnih storitev,

- komitenti banke lahko nemoteno uporabljajo spletno oziroma mobilno banko. Poleg tega svetujemo uporabo plačilnih in kreditnih kartic ter bankomatov,

- v primeru dvigov gotovine višjih vrednosti se seveda lahko obrnete na katero koli poslovalnico, ki bo vašo željo po dvigu, skladno s splošnimi pogoji za opravljanje plačilnih storitev preko transakcijskega računa za potrošnike, tudi uresničila,

- če želite opraviti katerokoli drugo storitev v prostorih banke, vas prosimo, da se na obisk predhodno najavite na brezplačni telefonski številki 080 22 65 ali prek elektronske pošte info@sberbank.si.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Sberbank banka d.d.

NOVO - Možnost sklenitve e-depozita za pravne osebe v spletni banki Poslovna eSberbank SI


Spoštovani uporabniki spletne banke Poslovna eSberbank SI,

od zdaj lahko uporabniki, ki imate ustrezno pooblastilo, v spletni banki za pravne osebe sklenete e-depozite (nahajajo se v naročilih) z najkrajšo ročnostjo treh mesecev in najdaljšo sedmih let. Minimalni znesek e-depozita je 500 EUR, maksimalni pa 500.000 EUR. Ob sklenitvi se e-depozitna pogodba elektronsko podpiše in avtomatsko ustvari. Do sklenjene pogodbe o e-depozitih lahko dostopate le v spletni banki.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in vas lepo pozdravljamo!

Sberbank d.d.

Delo s paketi plačil in e-računov v Poslovna eSberbank SI


Paketi plačilnih nalogov: Za delo z novo spletno banko morajo paketi nalogov (množični in paketi posameznih nalogov) ustrezati trenutno veljavnemu standardu v Sloveniji: ISO XML pain.001.001.03.

Priročnik s primeri za uporabo ISO 20022 XML standarda (spletna stran ZBS)
Primer za pomoč pri pripravi paketa - XML s komentarji

Paketi e-računov: V novi spletni banki je omogočen uvoz paketov e-računov in vnos posameznega e-računa. Omogočen je vnos digitalno že podpisanih e-računov in tudi nepodpisanih e-računov. Vsak nepodpisan e-račun (uvožen ali ročno vnesen) je potrebno digitalno podpisati v spletni banki s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Za izvedbo digitalnega podpisa je obvezna prijava s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Pri drugih prijavnih načinih podpisovanje e-računov ni možno. E-računi in paketi morajo ustrezati trenutno veljavnemu standardu v Sloveniji: eSlog 1.6.1. Več o standardu si preberite na spletni strani ZBS v Priročniku za uporabnike Sistema e-račun (junij 2017). Preberite tudi: Upoštevanje standardov za izmenjavo e-računov v medbančnem sistemu E-račun (sporočilo za javnost).

Imate težave pri aktivaciji nove spletne banke?


V redkih primerih, ko spletna banka ob kliku na novo aktivacijsko povezavo stran sporoči, da aktivacija ni bila uspešna, enostavno osvežite stran in aktivacijski postopek se bo uspešno nadaljeval.

V primeru, da aktivacije niste izpeljali do konca, lahko prejeto aktivacijsko povezavo ponovno izkoristite. Aktivacija se smatra za uspešno, ko je novo vstopno geslo uspešno določeno. 

V primeru, da bi potrebovali novo aktivacijsko povezavo (pozabljeno vstopno geslo) jo lahko pridobite samostojno prek prijave s kvalificiranim digitalnim potrdilom, za kar mora biti to potrdilo prijavljeno v novi spletni banki. V tem primeru lahko pri prijavi s kvalificiranim digitalnim potrdilom pod poljem za vpis gesla kliknete na povezavo "Pozabljeno geslo" in na vaš e-poštni naslov boste prejeli novo aktivacijsko povezavo.

Aktivacijsko povezavo za spletno banko za pravne osebe lahko pridobite brezplačno tudi s klicem v Kontaktni center, kjer vam bo agent poslal novo aktivacijsko povezavo.

Vse o novi spletni banki ter navodilih za aktivacijo in prijavo si lahko preberete na predstavitvenih straneh nove spletne banke

    Pozabljeno geslo

    Prijava kvalificiranega digitalnega potrdila

    Info
    Vpis SMS žetona