Obvestilo o spremembi Tarife nadomestil za storitve Sberbank banke d.d., Ljubljana, za področje poslovanja pravnih oseb, od 22.1.2020


Obveščamo vas o spremembi tarifnih postavk, ki stopijo v veljavo z dnem 22.1.2020. Preberite več na povezavi.

S spoštovanjem,

Sberbank banka

Delo s paketi plačil in e-računov v Poslovna eSberbank SI


Paketi plačilnih nalogov: Za delo z novo spletno banko morajo paketi nalogov (množični in paketi posameznih nalogov) ustrezati trenutno veljavnemu standardu v Sloveniji: ISO XML pain.001.001.03.

Priročnik s primeri za uporabo ISO 20022 XML standarda (spletna stran ZBS)
Primer za pomoč pri pripravi paketa - XML s komentarji

Paketi e-računov: V novi spletni banki je omogočen uvoz paketov e-računov in vnos posameznega e-računa. Omogočen je vnos digitalno že podpisanih e-računov in tudi nepodpisanih e-računov. Vsak nepodpisan e-račun (uvožen ali ročno vnesen) je potrebno digitalno podpisati v spletni banki s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Za izvedbo digitalnega podpisa je obvezna prijava s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Pri drugih prijavnih načinih podpisovanje e-računov ni možno. E-računi in paketi morajo ustrezati trenutno veljavnemu standardu v Sloveniji: eSlog 1.6.1. Več o standardu si preberite na spletni strani ZBS v Priročniku za uporabnike Sistema e-račun (junij 2017). Preberite tudi: Upoštevanje standardov za izmenjavo e-računov v medbančnem sistemu E-račun (sporočilo za javnost).

Imate težave pri aktivaciji nove spletne banke?


V redkih primerih, ko spletna banka ob kliku na novo aktivacijsko povezavo stran sporoči, da aktivacija ni bila uspešna, enostavno osvežite stran in aktivacijski postopek se bo uspešno nadaljeval.

V primeru, da aktivacije niste izpeljali do konca, lahko prejeto aktivacijsko povezavo ponovno izkoristite. Aktivacija se smatra za uspešno, ko je novo vstopno geslo uspešno določeno. 

V primeru, da bi potrebovali novo aktivacijsko povezavo (pozabljeno vstopno geslo) jo lahko pridobite samostojno prek prijave s kvalificiranim digitalnim potrdilom, za kar mora biti to potrdilo prijavljeno v novi spletni banki. V tem primeru lahko pri prijavi s kvalificiranim digitalnim potrdilom pod poljem za vpis gesla kliknete na povezavo "Pozabljeno geslo" in na vaš e-poštni naslov boste prejeli novo aktivacijsko povezavo.

Aktivacijsko povezavo za spletno banko za pravne osebe lahko pridobite brezplačno tudi s klicem v Kontaktni center, kjer vam bo agent poslal novo aktivacijsko povezavo.

Vse o novi spletni banki ter navodilih za aktivacijo in prijavo si lahko preberete na predstavitvenih straneh nove spletne banke

    Pozabljeno geslo

    Prijava kvalificiranega digitalnega potrdila

    Info
    Vpis SMS žetona